NOSEWORK

Nosework blev i 2016-2017 det helt store hit indenfor hundesport i Danmark.
Jeg er selv begejstret for sporten med mine Stabyhoun og Flatcoated Retrievere, fordi de elsker næsearbejdet, bliver afbalancerede og rolige i dagligdagen.

Jeg tilbyder forår og efterår hhv. træning i FUNDAMENT (begynder-niveau) og FORTSÆTTER-træning.
Endvidere laver jeg 3 timers intro-kursus efter aftale.
Deltagerantal: maks. 6 pr. hold
Lektioner: 8 x 2 timer.
Pris: 950 kr.

Nosework FUNDAMENT (begynder-hold)
Nosework er i dag en populær hundesport for dig, der kan lide at være aktiv med din hund på hundens præmisser. NW er et tilrettelagt søgearbejde, hvor din hund gennem jagtinstinkt, leg og selvstændighed lærer målrettet at søge efter en duft, og i tæt samarbejde med dig udreder dufte i forskellige miljøer.
Det er en aktivitet som passer til alle typer hunde, alle racer, aldre, uafhængigt af tidligere erfaring, og hvor både familiehunden og konkurrencehunden kan deltage. For alle hunde gælder, at de kan få afløb for stress og komme i kontakt med deres naturlige jagtegenskaber. De usikre hunde vil vokse gennem sporten, der tilpasses den enkelte hund, og det er en oplagt måde at holde sin hund velstimuleret på. Samtidig er nosework-træning et vigtigt supplement til den almene lydighedstræning og medvirker til, at der i hundens liv bliver en god harmoni mellem lydighed, leg, jagt og selvstændighed.
Du vil gennem træningen lære at observere og læse din hund og opleve, at en vigtig opgave er at have fokus på dens kropssprog og signaler, ligesom du vil få en ny bevidsthed om dig selv som hundefører. Relationen mellem dig og din hund vil uundgåeligt styrkes og dens selvtillid, søgekondition og mentale robusthed opbygges.
Træningen vil bestå af både teori og praksis. Der startes ud med simpelt godbidssøg i opbygningen af den fundamentale forståelse for sporten, hvor høj motivation hos hunden er afgørende. Det forventes at du og din hund som team i løbet af FUNDAMENT-træningen, bliver klar til at søge efter lavendel som parret duft (godbid + lavendelolie), og du vil stifte bekendtskab med de fire grundlæggende momenter i nosework:

Beholdersøg
Indendørssøg
Udendørssøg
Køretøjssøg


Nosework FORTSÆTTER-træning
På fortsætter-holdet vil træningen primært være praktisk med løbende teoretisk underbygning og forudsætter, at du tidligere har trænet nosework på begynder niveau og er påbegyndt parret eller ren duft.
Der arbejdes med de 4 momenter: Indendørssøg, Udendørssøg, Køretøjssøg, Beholdersøg herunder:

Svært tilgængelige kilder
Høje søg
Tærskelsøg
Hjørnesøg
Tomme søg
Specifikke vanskeligheder i træningen

Der søges på lavendel olie/hydrolat evt. eukalyptus. Træningen tager altid udgangspunkt i den enkelte hund og førers niveau.

Hvalpe- & Unghundetræning

Jeg er uddannet hvalpe- og familiehundeinstruktør i Dansk Kennel Klub og starter lejlighedsvis nye hvalpemotivationshold.
Der er altid en positiv tilgang i træningen af din hund og metoden er belønningsbaseret.

Det skal være sjovt at træne hund - for dig og for hunden :-)

Der arbejdes med grundlydighed, min primære kompetence er jagthunderacerne, men alle hunde på tværs af racer, med og uden stamtavle er velkomne
(Dog med undtagelse af forbudte hunderacer).

Der er toilet og køkkenfaciliteter, hvor vi slutter af med en kop kaffe og en snak, om hvordan træningen er gået, og hvad I hver især skal fokusere på.
Du og din hund arbejder med

Kontaktøvelser
Gå pænt i snor - Gå på plads
Fri ved fod
Stå - sit - dæk
Bliv i position
Indkald & Samarbejde
Leg og selvkontrol
Fremadsendelse
Begyndende apportering
Næsearbejde


Antal deltagere pr. hold: 6 - 8
Varighed: 8 sessioner af 1,5 time
Pris: 600 Kr.

Næste hvalpe- og unghundehold starter: Kontakt mig for nærmere aftale.

Tilmelding: Er bindende og først gældende når du har sendt en besked med dine kontaktoplysninger og betalt deltagergebyr.