Planlagte kuld sensommer/efterår 2020

Wadehem Durk, NHSB2944690
HD: A
CDF: Fri
Wadehem Durk, NHSB2944690
HD: A
CDF: Fri
Meiske, DK 00947/2017
HD: A, AD: 0
CDF: Fri
Mentalbeskrevet
Meiske, DK 00947/2017
HD: A, AD: 0
CDF: Fri
Mentalbeskrevet

Der er på verdensplan kun ganske få Stabyhoun, der bærer genet "skimmel" eller Roan, som det hedder på engelsk, og kun to godkendte avlshanner, hvoraf den ene er hollandske Durk Van Wadehem. Der er i år blevet godkendt en kombination mellem Durk og danske Meiske (Berta), ejet af Pernille Gram Petersen. Jeg har som opdrætter stor interesse i at forsøge at bevare de Roan/skimmel gener, og har indgået et samarbejde med Pernille omkring hendes meget søde tæve Berta, der i forbindelse med parring/fødsel og hvalpeperiode er blevet udstationeret til mig.
Berta startede sin løbetid i august, og vi har nu efter flere progesteronmålinger været i Holland, hvor hun er blevet parret med Durk, så vi venter spændt på ultralyds scanning om et par uger, hvor vi kan se om parringen har båret frugt.

Roan: Locus T (ticking) bestemmer, om der er pletter i de hvide områder og består af to alleler: T= ticking (pletter i hvide områder) og Roan (spættet) samt t = hvide områder uden pletter. Pletterne forekommer kun i hvide aftegninger, som er fremkommet via locus S, og IKKE i hvide markeringer, som skyldes fortynding. Dominans rækkefølgen er: T>t.
En hund som bærer allelen T, har helt hvide aftegn, når den fødes, og pletterne kommer jo ældre hunden bliver.
Hunde der er Roan har gråt/spættet i det hvide fra fødslen.

Roan er dominant gen og man kan derfor se fænotypisk om der er roan i linjerne. Hunde kan ikke være skjulte bærere af genet ligesom ved eksempelvis farven brun, der er recessivt. Det betyder, at to sort/hvide Stabyhoun ikke kan videregive genet Roan.

PLANLAGTE KULD i 2021

Vi planlægger hvalpe efter vores tæver Luciana og Cassiopeia i foråret 2021.

Luciana
Luciana
Cassiopeia
Cassiopeia

Vores venteliste er nu åben, og du er velkommen til at kontakte os ved interesse i en hvalp.